10 augustus 2014
© Copyright 2011 Regenboog 15
Kort
Loosdrecht: Peter Peet, Matthieu Moerman en Ted Duyvestein (Rb. 149) hebben het BMW klasse Evenement op Loosdrecht gewonnen. Dit deden zij op indrukkende wijze door 4 van de 6 wedstrijden winnend af te sluiten. Met een puntentotaal van 7 lieten zij de nummer 2 (Rb.78) met Erik Koekoek, Wanda Meijst en Evelien goedkoop ver achter zich. Puntentotaal van 33. Peter Hoogendam, Froukje en Sabine Romkes (Rb.7) werd legde beslag op de 3e plaats met 37 punt.
Regenboog zeilers uit het verleden. Wie kent ze nog. Mannen als John Hofland,  K. Vrolijk, G.F.E. Deichman. H.C.de Goederen, S. de Wit, J. Alberda. Dit zijn allen oud Nederlands Kampioenen. Ik, geboren in 1357, ken ze natuurlijk allemaal. Maar weet u nog wie ze zijn? Met al dat jonge bloed in onze bogen verdwijnen deze mannen uit het zicht. Dat gebeurd strak ook met ons. Een naam van nu is straks slechts een statistiek in onze historie. Regenbogen gaan langer mee en worden ouder dan ons. Wij staan voor de deur van het honderd jarig bestaan. Straks is het tweehonderd jaar. Toch leuk als onze verhalen blijven bestaan en worden verteldd. Laten we deze verhalen, zoeken en opschrijven. Vertel ze aan de regenboogclub      of aan de redactie van  ons. redactie@regenboog15.nl
Regenboognieuws
Rotterdam: Tijdens de Kaagweek gaat het scouten van jong talent gewoon door. Regenboog 15 is druk bezig om ook in de toekomst verzekert te zijn van top talent. Hierbij denkt men aan de stuurman die deze sloep bestuurde tijden de Holland-Friesland wedstrijden. Hij was zo geconcentreerd op aan het sturen. En op deze leeftijd. Hier moet je vroeg bij zijn

Team 36 Knopen

Alpe d'Huez; Mocht men denken dat Regenboogzeilers alleen maar een beetje tegen elkaar om diverse zilveren prijzen en bokalen aan het bootje varen zijn en de vrouwen dan lekker in een volgbootje aan de wijn zitten. Nou, dan heb je het mis. Hier is het bewijs. Team "36 knopen" heeft wederom laten zien dat zij ook voor het goede doel hun steentje bijdragen. Op 1 dag vier keer de "Alpe d'Huez opfietsen is niet niks. Zelfs lopend is het een hele opgave en menigeen van ons zal er niet eens aan beginnen. Nou dit team doet het dus gewoon even. Het zou teveel zijn om alle prestaties op te noemen maar het hele team op de foto heeft een top prestatie geleverd.
En de vrouwen maar denken dat ze aan het wedstrijdzeilen zijn !
Braassem Summer Ragatta:
Dit evenement is gewonnen door de "Maas" Regenboog 17 met aan het roer Hans van Drunen en bemanning Ellert jansen en Menno van Eijk. Max Blom, Peter Kempeneers en Bernard Witzel volgden op 1 punt achterstand. Erik en Robert Kampschreur en voorderkker Frank Bik legden beslag op de 3e plaats.m
Nieuwe mast lot uit loterij voor Peter Schuil
Gewoon even bellen!
Sneek: Tja, wat doe je zoal als je een groot eind voorop de rest van het veld ligt. Bellen, natuurlijk!!!! Nu weten we allemaal dat je onder het sturen niet mag bellen. En dat daar een bekeuring op staat van 160 euro. Als dit al niet hoger is geworden. Diverse zeilers hebben deze foto gezien en opgestuurd naar justitie. In de hoop een diskwalificatie af te dwingen van de betreffende persoon op de foto (Wij noemen geen namen). Na onderzoek is gebleken dat er een "maas" in de wet zit en het sturen van een vaartuig niet met name wordt genoemd. De zaak is voorgelegd aan minister Opstelten die het gaat onderzoeken en eventueel een voorstel zal indienen om de wet aan te passen.Dus vrolijk blijven bellen hoor Ha....

Het lukte Juriaan van Woerkom niet om zijn Regenboog 89 op tijd gereed te hebben voor de Kaagweek. Maar tijdens de Sneekweek was hij weer van de partij.


Kanshebbers
“We hebben nog nooit zo lekker gezeild”, vervolgt Schuil, die de Sneekweek als bemanningslid één keer in de A-klasse won. In de B won hij wel vier keer als stuurman. “Wil Schonk heeft mij ooit eens gezegd dat het even moeilijk is om een wedstrijd in de A- als in de B-klasse te winnen”, vertelt Schuil. “Ik ben het daarmee eens.”
Hoewel hij alleen maar tevreden over zijn prestaties kan zijn, gaat Schuil deze Sneekweek niet winnen. “Het deelnemersveld is niet zo groot meer als het ooit is geweest, maar de beste zeilers zijn nog steeds aanwezig. De complete top-10 van de Regenboog is hier. Ik hoop dat ik bij de eerste vijf kan eindigen. Het gevecht om de eerste plaats gaat tussen Peter Peet, Peter Hoogendam en Henk Bergsma. Dat zijn echt de beste zeilers in onze klasse.”
Regenboog-zeiler Peter Schuil verkeert in uitstekende vorm. Volgens de stuurman gaat het deze Sneekweek zelfs beter dan ooit. Het geheim? “Ik heb jarenlang gezocht naar een goede mast voor de 37. Dit jaar heb ik de oude mast van Rob de Kraa op de kop getikt. En dat is een lot uit de loterij.”
De de 37 van regenboog-zeiler Peter Schuil
Het verhaal van Schuil onderstreept nog maar eens het belang van goed materiaal. “Ik heb met Willem Nico Potma ook een andere zeilmaker”, zegt Schuil. “Dat was ook een goede keuze. Wij hebben nu veel meer snelheid aan boord dan pakweg vier jaar terug. Dit seizoen varen we eigenlijk continu goed. We zijn bijvoorbeeld achtste geworden op de Kaagweek. We trekken onze flow door naar de Sneekweek.”
Dit verhaal is afkomstig van het sneekweekjournaal.
Soms hoor je echt hele rare dingen onder het zeilen. Wat denk je wat hier wordt geroepen vanaf de Oranje naar zijn voorganger.  Ik denk.............................................
Hé! vaar eens door!!!
Regenboog 140 Kaagweek Kampioenen
Regenboog 140, met aan het roer Eric Kampschreur heeft de Kaagweek gewonnen samen met Robert Kampschreur, Frank Bik en Marcel de Jong. Het team dendert maar door! Vorige maand wisten zij het Nationaal Regenboog Evenement (NRE) op hun naam te zetten voor hun Gemeente Leiderdorp. Het lijkt wel of zij in het juiste ritme zitten waarin alles klopt. Regenboog zeilen is een teamsport ook al ben je maar met drie man. Als een van de drie niet scherp is heeft dat onmiddelijk invloed op het resultaat. Als het team van Regenboog 140 zo blijft zeilen zullen zij zeker een van de favotieten zijn voor de Nederlandse titel in onze klasse! Frank Tol wist in de Silver vloot de eerste plaats te halen samen met Ernst Jan Beukers en Freek Kampschreur. De Kaagweek kenmerkte zich door fantastisch weer en op de laatste dag onweersdreiging, waardoor er op zondag niet gezeild werd. Bij de Holland - Friesland Wedstrijden was de uitslag 3-1 voor de Hollanders en konden de laatste wedstrijden op zondag eveneens niet gezeild worden.Rotterdam; Het valt allemaal niet mee hoor! Een website bijhouden over het regenboog zeilen en er niet altijd bij kunnen zijn. De Sneekweek is aan de gang en wat ben ik aan het doen. De vlonders in de boot aan het maken en af en toe even wegdromen dat de Regen- boog 15 al klaar is. Gelukkig kan ik wel komen kijken naar het NK op de Westeinder. Als ik dan nog een rubberboot kan bemachtigen kan ik ook mijn eigen foto's en video maken.
è
Homepage
Terug naar
Recht
af!!!